Zasnova objekta B

Objekt z oznako »B« v Izoli je stanovanjski objekt v štirih etažah z enajstimi (11) enotami, s tremi stanovanji v etaži in dva v mansardi. Stanovanja so zasnovana v tlorisih, ki omogočajo funkcionalno izrabo površin, hkrati pa tudi ugodno bivanje. Po eno (1) parkirno mesto na enoto je zagotovljeno na funkcionalnem zemljišču pred stavbo s sistemom električnih dvižnih ploščadi. Vsem stanovanjem pripada v kleti skupna kolesarnica.

objekt B je bil izdelan leta 2008 in obnoljen 2016.     Stanovanja samo v B objektu se prodajajo po načelu videno-kupljeno.

Gradbena konstrukcija

Objekt je zasnovan kot  monolitna skeletna AB konstrukcija z AB ploščami, stebri in nosilci in  je v celoti temeljen na AB pasovnih temeljih. Vse nosilne in predelne stene so izvedene iz mavčnih sten. Etaže medsebojno povezujejo dvoramna AB stopnišča s podesti. Streha objekta je dvokapnica del bakrena pločevina. Strešna konstrukcija je lesena in krita z opečnim zareznikom. Fasada je toplotno izolirana in obdelana s tankoslojnim ometom. Fasadno stavbno pohištvo je PVC izvedba v beli barvi. 

 
 

Obdelave

SKUPNI DELI:  vsi skupni deli (stopnišča, hodniki) so finalno izdelani. Stopnišča in skupni hodniki so obloženi z naravnim kamnom, stene so barvane z belo pol disperzijsko barvo. 

STENE IN STROPOVI:  notranje površine AB plošč so brušene, glajene z izravnalno maso in finalno barvane z belo pol disperzijsko barvo. Vse stene knauf so glajene z izravnalno maso in finalno barvane z belo pol disperzijsko barvo. Stene v kopalnicah so do višine 2m obložene s keramičnimi ploščicami. 

TLAKI: izvedeni so klasični cementni estrihi s predpisano toplotno izolacijo. Finalni tlak v bivalnih prostorih je panelni hrastov parket z nizkimi zaključnimi letvicami ali keramika v treh atrijskih stanovanjih. V kopalnicah in WC-jih je keramična obloga. 

STAVBNO POHIŠTVO: Vhodna vrata v objekt alu, okna in balkonska vrata so iz PVC-ja v beli barvi, zastekljena s dvo slojno zasteklitvijo. Zunanje police so kamnite. 

Notranja vrata so lesena ­ - suho montažna. Vhodna vrata so lesena na jekleni konstrukciji protipožarna in zvočno izolativna, protivlomna in dimotesna. Notranje police so iz naravnega kamna. 

SANITARNA KERAMIKA: v kopalnicah in WC-jih so vgrajeni tipski sanitarni elementi srednjega cenovnega razreda v skladu s PZI projektom, vgrajene so tuš kadi, električni bojlerji in električni kopalniški radijatori. Sanitarni prostori niso opremljeni z drobno sanitarno opremo. 

ZUNANJA UREDITEV: Okolica objekta je urejena po projektu zunanje ureditve. Dostopi do objekta in pešpoti je metlični beton in asfalt, ostale površine so izvedene kot zelene površine. Atriji so med seboj ločeni z lahko kovinsko mrežo odporno proti zunanjim vplivom, katera nudi zadostno zasebnost med atriji. 

KOMUNALNI PRIKLJUČKI: Objekt je preko predvidenih priključkov priključen na obstoječe komunalne vode in sicer vodovod, kanalizacijo, elektriko, TK. 

 

 
 

Inštalacije

ELEKTRO INŠTALACIJE 

Stanovanja: vsako stanovanje je preko svojega merilnega mesta priključen na javno elektro omrežje. V vsakem stanovanju je inštaliran razdelilec z varovalnimi elementi, izvedeni so vsi razvodi za točno instalacijo, zaključeni z vtičnicami in stikali. Svetila niso predmet ponudbe, vgrajena so grla za žarnice. V stanovanjih je izvedeno ožičenje za priključek na sistem telefonskega omrežja in antenske instalacije. Vsako stanovanje ima vgrajeno govorno napravo – domofon za pogovor med glavnim vhodom in stanovanjem, z možnostjo električnega odpiranja glavnih vrat iz posameznega stanovanja. V stopniščih, oziroma skupnih hodnikih posameznih etaž so vgrajeni gasilni aparati in senzorska led rastvetljava z zasilno rasvetljavo. 

Skupni prostori:V stopniših, oziroma skupnih hodnikih posameznih etaž so vgrajeni gasilni aparati in senzorska led rastvetljava z zasilno rasvetjavo. Pri glavnih vhodnih vratih je vgrajen pozivnik s povezavo v stanovanju vgrajeno govorno napravo, z možnostjo električnega odpiranja vhodnih vrat iz posameznega stanovanja. 

OGREVANJE: ogrevanje in hlajenje je izvedeno z električnimi konvektorji-klima vsako stanovanje ima svojo lastno zunanjo enoto.

VODOVOD: vsako stanovanje ima svojo interno merilno mesto za hladno vodo. Priprava tople vode se vrši preko električnega bojlerja ki se nahaja v vsakem stanovanju.

Energetska izkaznica

Objekt ima po energetskih izkazih stavbe razred C.